Снимка pexels.comАко хората по целия свят увеличат дневния си прием на

...
Снимка pexels.comАко хората по целия свят увеличат дневния си прием на
Коментари Харесай

Японски учени: Знаем как числото на хората с наднормено тегло да се стопи

Снимка pexels.com

Ако хората по целия свят усилят дневния си банкет на ориз с 50 грама всеки ден, то цифрата на пациентите с наднормено тегло може да се сведе най-малко с 1%. Това твърди група японски учени. В страните, където оризът е съществена храна в рациона на хората, популацията страда доста по-рядко от затлъстяване и по-рядко умира от обвързваните с него заболявания. Сред водачите по ползване на ориз са Бангладеш, Лаос и Камбоджа, написа Rt.com.

Учени под управлението на професор Томоко Имаи от Киото сравнили потреблението на ориз в 136 страни с население повече от 1 милион души, употребявайки данни на Организация на обединените нации. Страните били разграничени на две групи - с високо и с ниско потребление на зърнената просвета. Разбира се екипът присъединил в проучването си както белия и кафевия ориз, по този начин и оризовото брашно, с цел да изчислят по какъв брой от културата употребява един човек дневно. 

Жителите на страните от първата група, на които дневната дажба е към 150 грама ориз, страдат доста по-рядко от затлъстяване, в сравнение с хората, които съвсем не хапват от него (14 гр на ден). Най-много ориз ядат хората в Бангладеш - към 473 гр дневно, в Лаос - 443 гр, а в Камбоджа - 438 гр. В западните страни обстановката е радикално друга: французите ядат едвам по към 15 гр ориз дневно, а американците и англичаните - по 19 гр. 

Професор Имаи счита, че хората, които използват зърнени култури, похапвайки цели зърна, в доста по-малка степен страдат от наднормено тегло, а равнището на холестерола им е по-ниско. Тези хора по-рядко чуват диагнози като диабет, сърдечно-съдови разстройства и хронични респираторни болести. 

" Менюто, учредено на ориза и неговите производни спомага хората да не натрупат непотребни килограми. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че питателните субстанции в зърнената просвета и растителните съединения, бързо водят до възприятие за задоволеност и заради това хората по-рядко преяждат. Освен това оризът съдържа минимално количество мазнини, а след похапването му се следи ниско равнище на глюкозата в кръвта ", разясняват учените.

Превод " Петел "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР